Snegle


Haven rummer et utal at større eller mindre snegle. Nogle ser man rundt omkring i haven, andre kun som følge af deres virkning.

Jordbærbedet og tomaterne i drivhuset angribes især af mindre snegle uden hus. De har gennem årene været en pestilens. Der har været enkelte år i drivhuset, hvor en bestand af den grønbrogede skrubtudse har holdt sneglene nede. Derfor ser vi gerne tudser i urtehaven.

Ellers har vi i alle årene set havesneglen rundt om på alle vores planter. Denne opfatter vi ikke som et skadedyr. Den findes i øvrigt ikke i større antal, hvilket måske er årsag til at vi kun et enkelt år har haft en drossel i haven. Den har åbenbart ikke føde nok.

Skovsneglen og dens fætter kældersneglen ser vi rundt om i haven. Kældersneglen har vi især haft "glæde" af inde i huset, hvor den har trukket sit glinsende spor i især et værelse, hvor den åbenbart kan komme ind.

Dræbersneglen eller den iberiske skovsnegl har vi heldigvis ikke set noget til i Kostræde.

I 2009 har vi som noget nyt fået vinbjegsnegle i haven. I vingården ligger der et godt lag flis, som tiltrækker sneglene, og det er også her og i resten af urtehaven den er dukket op.