Flasker

J har flasker til adslilige bryg. Fakstisk flere end jeg skal bruge til øl. De resterende ruger jeg til vin. Vin kan vel ligesågodt have kapsler som øl.
Flaskerne er kommet på forskellig vis: Eneste flasker jeg ikke har kunnet anvende er de belgiske med prop. De ryger af sted igen.
Ellers er det med kapsel eller patentprop.



Gennerelt skyller jeg altid mine flasker når øllet er drukket, det letter rengøringen meget.

Selve rengøringen sker samme dag som flaskningen af hensyn til de i rummet svævende bakterier.

I 2 baljer, den ene på 90 liter, som er fyldt med varmt vand og tilsat lidt natronlud er til flaskevask, den anden på 50 er med lunkent vand og tilsat lidt saltsyre er til første efterskyldning.
Ludvand kræver gummihandsker. Her et par langskaftede af slagsen købt for en billig penge i Biltema. Endvidere kræves en forklæde, her et vinylforklæde, der kræver langskaftede støvler.
Forklædet anvendes også ved mæskning og omhældning efter kogning.
Når vandet er rimeligt varmt (over 60°) kan etiketterne let komme af, ellers anvendes en spartel til at få de genstridige af slagsen af.
Som regel er det nok at skylle flasken for at få den ren, ellers må der anvendes flaskebørste.
Herefter kommes flasker i baljen med saltsyre.
Når den er fyldt, bliver flaskerne skyllet 3 gange i vand inden de sættes til tørre på et flasketræ eller i kasser.







Opdateret d. 14.3.2018